Які лампи кращі для очей

Для тривалої і продуктивної роботи дуже важливо встановити в приміщенні освітлення, яке буде максимально комфортним для очей. Більшість освітлювальних приладів створюють підвищене навантаження на зір. Щоб уникнути цього, слід використати сучасні пристрої з оптимальними характеристиками генерованого світлового потоку. Світлодіодні лампи Найбільш відповідним для ока приладом можна вважати світлодіодні лампи. Це економічне устаткування має не лише малу споживану потужність, але і генерує світло, яке не впливає негативно на очі, тобто не стомлює їх. Світлодіодне підсвічування може бути використане в якості декоративного елементу для будь-якої кімнати. Вона відмінно вписується в різноманітні сучасні інтер’єри. Залежно від моделі світильника, він може видавати світловий потік будь-якого кольору і відповідної для очей колірної температури :

  • тепла (2700К);
  • денна (4000К);
  • холодна (від 4500К).

Оптимальнее усього використати SMART- світильники, які дозволяють змінювати температуру світла за допомогою пульта дистанційного керування. Галогенні лампи Галогенні пристрої відрізняються високою яскравістю і можуть освітити навіть велике по площі приміщення. Кожна лампа, при підключенні до електромережі, відтворює мерехтіння, що ініціюється змінним струмом. Воно негативно позначається на загальному комфорті і погано впливає на зір. У галогенній світлотехніці воно згладжується за рахунок великої теплової інерції спіралі розжарювання. Але колір і інтенсивність світлового потоку у такого підсвічування не є оптимальними для людського ока. Основна проблема цих електроприладів в тому, що значна частина споживаної ними потужності витрачається на генерацію тепла. Так, корпус, що нагрівся, може стати причиною пожежі.

Енергозбережні лампи

Люмінесцентні енергозбережні пристрої тривалий час були єдиною альтернативою лампам розжарювання, оскільки відрізнялися високою енергоефективністю. Створюване ними денне світло не робить істотного навантаження на очі, але все таки досить сильно мерехтять.
Енергозбережне устаткування має ряд істотних недоліків : крихкість; з’єднання ртуті в складі; потреба в спеціалізованій утилізації. Саме тому їх всюди знімають з виробництва, замінюючи на більше екологічні LED- світильники.

Поради при підборі

Найбільш практичним і комфортним для очей варіантом є LED- лампи. Вони відрізняються невеликим споживанням потужності, внаслідок чого не створюють істотного перевантаження в електромережі. Це дозволяє використати таку світлотехніку навіть у будинках із старою електропроводкою.
Існує широкий вибір всілякого устаткування, що розрізняється між собою по :

  • формі;
  • кольору;
  • розміру;
  • інтенсивності світлового потоку,
  • яскравості.

При цьому, такі прилади можна застосовувати як у вигляді підсвічування, так і в якості основної ілюмінації в приміщенні.